ÁRUCSERE / REKLAMÁCIÓ / ÁRUVISSZAKÜLDÉSI PROTOKOLL

ÁRUCSERÉRE, ILL. ÁRUVISSZAKÜLDÉSRE VONATKOZÓ FELTÉTELEK (VÁSÁRLÁSTÓL VALÓ ELÁLLÁS)

1) Az áru a kiszállítástól számított 30! napon belül küldhető vissza/cserélhető.
2) Az árunak sértetlen, viseletlen, ill. újra eladható állapotban kell lennie.
3) Az árut az eredeti csomagolásban szükséges visszaküldeni.
4) A visszaküldés megszervezése és költségei a feladót terhelik (kivéve, ha hibás teljesítés történt az eladó részéről, illetve ha valamelyik ingyenes opciót választja)

Ajánljuk a csomagot az értékének megfelelően bebiztosítani arra az esetre, ha szállítás közben elveszne (erről az általad választott futárcégnél kaphatsz bővebb információt). Amennyiben a csomag elveszik vagy megsérül, nem áll módunkban a pénzt visszautalni vagy a terméket cserélni.

Az áru kicserélésésére vagy a pénz visszautalására 14 nap áll rendelkezésünkre a csomag visszaérkezésétől számítva. Utánvéttel visszaküldött csomagokat nem áll módunkban elfogadni!

Mit tegyek, ha vissza szeretném küldeni ill. ha ki szeretném cserélni a rendelt árut?

Ha más méretre/modellre/termékre szeretnél cserélni, akkor adj le egy új rendelést, és tüntesd fel a cserélni kívánt rendelés azonosítóját a megjegyzésben. Ez azért szükséges, hogy a termék le legyen foglalva számodra. A rendszer összekapcsolja a két rendelést, és az új rendelést akkor indítjuk útnak, ha visszaérkezik hozzánk az eredeti rendelésed a raktárra. Fizetési módnak válaszd az utánvétet. A csere történhet más termékre is, nem csak ugyanarra, amit eredetileg vásároltál. Ha a termék, amire cserélsz, ugyanannyiba kerül, mint az eredeti rendelés, természetesen nem kell újra kifizetned. Ha drágább az áru, a különbözetet átvételkor szükséges fizetni. Ha olcsóbb termék, add meg a bankszámlaszámod a visszaküldési űrlapon, és visszautaljuk a különbözetet. Ha kedvezménnyel vásároltál, nem kell aggódnod, ha a csere idején már teljes árú a termék. Ha ugyanazt a terméket rendeled, mint eredetileg, csak más méretben, a cserecsomagot ingyenes csomagként fogod kapni.

Ez a folyamat körülbelül 2 hetet vesz igénybe. Ha hamarabb szeretnéd megkapni a csere terméket, rendeld meg a weboldalról klasszikus módon, az eredeti terméket pedig küldd vissza, és amikor visszaérkezik hozzánk a raktárra, visszautaljuk az árát. Ne aggódj, mindenről értesítünk e-mailben a csomagod a raktárra való visszaérkezésekor.

Egy rendelést csak egyszer lehet cserélni. Ha a csere termék sem megfelelő, csak pénzvisszafizetésre küldhető vissza 30 napon belül. 

Tájékoztatunk, hogy visszautalni csak magyar bankszámlaszámra tudunk, illetve online (Paypal és online bankkártyás fizetések esetén). Az összeget postai úton NEM áll módunkban elküldeni.

Hogyan küldd vissza a csomagot?

Kérjük tedd az árut az eredeti csomagolásba (cipő esetén a cipős dobozba, ruházat vagy kiegészítő esetén annak szállítási csomagolásába). Az így becsomagolt terméket helyezd abba a dobozba, amelyben érkezett, ezzel biztosítod, hogy a terméket és az eredeti csomagolást a szállítás közben ne érje kár. A dobozba tedd bele a visszaküldési űrlapot és a számlát is.

      1. A csomagot küldheted postával vagy más futárszolgálattal is – ebben az esetben a postaköltség Téged terhel.

Erre a címre küldd a csomagot:

FROGMAN s.r.o.

Footshop 2025

Környei út 44

2800 Tatabánya

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a fenti cím nem a raktárunk, hanem egy depó. A raktárunk Prágában található. A tatabányai címre küldött csomagokat először be kell gyűjtenünk, és vissza kell szállítanunk a raktárba. 14 nap áll rendelkezésünkre a csomagok feldolgozására a depóba való megérkezéstől számítva! A csomag raktárunkba való visszaérkezéséről e-mailben értesítünk. A tatabányai címre való megérkezésről nem küldünk értesítőt! Erről a szállítótól a feladáskor kiállított bizonylaton található nyomkövetési szám alapján lehet tájékozódni a szállító weboldalán.

      2. Csomagküldő átvételi pontokon keresztül ingyenes a visszaküldés. A csomagot beviheted bármely Csomagküldő.hu átvételi pontra. Ehhez szükséged lesz egy reklamációs címkére. Ez a reklamációs címke nem egyenlő a visszaküldési/reklamációs úrlappal, és nincs benne automatikusan a csomagodban. Amennyiben ezzel a visszaküldési móddal szeretnél élni, kérd a reklamációs címkét a [email protected] e-mail címre írva. A rendelési azonosítót ne felejtsd el megírni. Válaszban elküldjük a PDF dokumentumot, amiben egy vonalkód lesz. Ezt kell kinyomtatni és ráhelyezni a csomag külsejére, és ezt fogják majd az átvevőhelyen leolvasni. Megcímezni nem kell a csomagot. Az átvevőhelyek listáját ide kattintva találod. Reklamációs címke nélkül az átvevőhelyen nem fogják elfogadni a csomagot. A vonalkód alatti Z-vel kezdőd szám segítségével a csomag itt nyomon követhető: https://www.csomagkuldo.hu/kereses

       3. A cserélni/visszaküldeni kívánt termékeket a budapesti üzletünkbe is visszaviheted személyesen. Ha eleve személyes átvétellel rendentél, csak az üzletben tudsz cserélni! Az üzletben található modellekre helyben tudsz cserélni. Ha a modell/méret amire cserélni szeretnél online érhető csak el, rendeld meg az üzletbe való kiszállítással, és amikor mész érte, vidd magaddal a cserélni kívánt terméket. Ebben az eseteben nem szükséges a rendelés számát beírni a megjegyzés rovatba.FOOTSHOP BUDAPEST

Kristóf tér 4
Budapest,1052
Magyarország


NYITVATARTÁSI IDŐ
Hétfő - Csütörtök 10:00 - 20:00
Péntek - Szombat 10:00 - 21:00
Vasárnap 10:00 - 19:00


Bolti email
[email protected]

Bolti telefon
+3670/908-4946


Mit tegyek, ha hibás árut kaptam?

Olvasd el az árucsere protokollt, ahol mind a Vásárló, mind a Szolgáltató jogairól és kötelességeiről is szó van.

ÁRUCSERE PROTOKOLL

1. Az árut a hiba felfedezése után haladéktalanul dokumentálni kell és vissza kell küldeni! A cipők további használata ugyanis növeli a sérülés kockázatát, ami az árucsereigény elutasításához vezethet.

2. Az árucsereigényt a szállítástól kezdve 24 hónapon keresztül lehet érvényesíttetni.

3. A garanciaidőszak nem összekeverendő a termék élettartamával, amely alatt azt az időszakot értjük, ameddig az áru megfelelő használata és ápolása esetén az árunak ki kell tartania, számításba véve a termék rendeltetését, tulajdonságait és a hasznátat gyakoriságát. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a mosógépben történő mosás elősegítheti a termék roncsolódását, így abban az esetben, ha egyértelműen észlelhető, hogy a termék mosógépben való mosásnak volt kitéve, a reklamáció elutasításra kerülhet.

4. Abban az esetben, ha a Vásárló olyan árut kap, amely nem felel meg a honlapon leírtaknak, ill. bármi hibát észlel rajta, szükséges azt a Szolgáltatónak azonnal jeleznie (legkésőbb a termék kézbesítése utáni 5. (ötödik) napig) telefonon vagy e-mailen keresztül.

5. Amennyiben a Vásárló megrongált vagy hibás terméket kap kézhez, joga van a Szolgáltatóhoz panasszal fordulni.

6. Hibás termékről van szó, amennyiben olyan állapotváltozás tapasztalható rajta, ami a gyártás során használt gyenge minőségű, illetve a termék rendeltetésszerű használatára alkalmatlan anyagra vezethető vissza, ide értve a gyártási folyamatok megszegését és az alkalmatlan szerkezeti felépítést is.

7. A garanciaidőszakon belül a termék olyan állapotváltozásai, melyet a Vásárló vagy egy harmadik fél okozott, illetve bármilyen jellegű beavatkozás, ezen kívül a termék elégtelen viseléséből, elégtelen ápolásból, esetleg az anyag természetes változásából fakadnak, nem tekinthetőek hibának.

8. Az árucsereigény érvényesítéséhez a terméket teljes egészében és higiénikus állapotban kell visszajuttatni. A Vásárló kötelezettsége a terméket tiszta és kifogástalan higiéniai állapotban visszajuttatni a Szolgáltatóhoz. Az általános higiéniai szabályok be nem tartása okán (a 36/2012-es Cseh Polgári Törvénykönyv szabályzata alapján) a www.footshop.hu e-shopot üzemeltető Footshop s.r.o. a Vásárló árucsereigényét visszautasíthatja.

9. A megfelelően jelzett árucsereigény folyamata, beleértve a hiba megjavítását, 30 napon belül bonyolódik le. Bizonyos esetekben egy arra feljogosított alkalmazott a Vásárlóval előzetesen egyeztetve ezt az időkorlátot meghosszabbíthatja.

10. A Vásárlónak a reklamációs űrlapot a termékkel és a számla másolatával együtt a "Hogyan küldd vissza a csomagot?" menüpontban leírták alapján szükséges visszaküldeni.

Áru visszaküldése a kiszállítástól számított 30 napon túl (REKLAMÁCIÓ)

1) A terméket 30 napon csak akkor lehet visszaküldeni, ha a Vevőnek minőségi kifogása van (reklamáció). A terméket kifogástalan higiéniai állapotba kell hozni. (lásd a csereáru szabályzat 8. pontját). A termékekre 2 év garancia van.

2) A kifogástalan higiéniai állapotban lévő terméket úgy kell becsomagolni, hogy az a szállítás során ne szenvedjen kárt. Ebben az esetben egy doboz megfelelő megoldást nyújthat (nem szükséges feltétlenül az eredeti doboznak lennie). Ezen kívül a számlát és a helyesen kitöltött reklamációs űrlapot (amely letölthető ITT) is mellékelni kell.

3) Az árut a "Hogyan küldd vissza a csomagot?" menüpontban leírtak alapján tudod visszaküldeni.

Az áru visszaküldésének költségét a feladó állja.

Az áru megérkezéséről e-mailben értesítünk. Ugyanettől az időponttól kezdődik a 30 napos időszak is, amelyen belül a reklamációt lebonyolítjuk. Minden fontos lépésről értesítünk e-mailben vagy telefonon.